Roberto van Baal

De op 9 December 1990 geboren Roberto van Baal doet er alles aan om een bekende Nederlandstalige zanger te worden.

Roberto werd op jonge leeftijd al in verband gebracht met het Nederlandstalige genre, thuis stond altijd de radio piraat aan en moeder Trudy Poppinghaus kon ook een aardig nootje raken!

Toen zijn vader nog een Café bezat in het hart van Arnhem ‘Klarendal’ vroegen de gasten maar al te vaak of Roberto even een aantal liedjes wilde zingen.
Zonder te twijfelen en met ontzettend veel enthousiasme stapte hij via de kruk op de bar en was hier niet meer van af te slaan.
Toen zijn vader de kroeg uit nood moest verkopen genoot Roberto vooral van zijn jeugd, totdat Roberto in 2009 werd opgegeven voor het televisie programma ‘Hollands got Talent’ samen met zijn toenmalige zwager beklom Roberto het podium en wat als grap is ontstaan werd al snel serieus.
Na de eerste ronde moeiteloos door te komen wisten deze 2 ‘Oer Hollandse Rappers’ het te schoppen tot de halve finale (liveshow).
Na het avontuur bij ‘Hollands got Talent’ besloot Roberto zijn eigen kant op te gaan en te doen waar zijn hart ligt, Nederlandstalige zanger worden.

Vanaf 2010 begon Roberto te zingen in kroegen en op wat partijen, Roberto vond dit niet genoeg en besloot in Januari 2015 de studio in te duiken om zijn eerste single ‘Jij bent van mij’ op te nemen.
Deze single werd een week lang nummer 1 bij Tv Oranje en ontzettend goed ontvangen in Arnhem en omstreken.
Ik Januari 2016 besloot Roberto om de studio in te gaan bij Dave van Well, hij kwam met het nummer ‘Één blik van jou’ een heerlijke zomerse single.

Nu zijn we een aantal maanden verder en mag Roberto genieten van elk weekend optredens door het hele land, hij vermaakt het publiek in kroegen maar ook festivals zijn voor ‘het kleine kanon’ uit Arnhem geen probleem.
Roberto zingt op festivals tussen artiesten als ‘Jannes, Wolter Kroes, Glennis Grace, Frans Duijts’.

Roberto en zijn crew van VB-MUSIC hebben nu besloten om het roer compleet om te gooien, Roberto wilt stappen zetten binnen het Nederlandstalige circuit.
Vandaar dat Roberto de aankomende 5 jaar zijn singles zal gaan opnemen in de studio van Edwin van Hoevelaak de producer van oa: Nick en Simon, Thomas Berge, André Hazes JR, Wolter Kroes, Jeroen van der Boom.

Nog dit jaar zal de eerste single van Roberto groots uitgebracht worden, en zullen we de aankomende jaren ongetwijfeld heel veel gaan horen van het kleine kanon uit Arnhem.